Overweldigende gebeurtenis ookwel trauma

Een overweldigende gebeurtenis wordt ook trauma genoemd. De invloed hiervan op het menselijk functioneren kan groot zijn, de mate waarin verschilt per persoon.
Bij elke gebeurtenis reageert ons lichaam. Ons brein beoordeelt of de situatie als gevaarlijk of veilig gezien wordt en maakt meer of minder stresshormonen aan. Wanneer de situatie voorbij is, registreert het brein dit en stopt de aanmaak van stresshormoon. Dit is het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Soms is de gebeurtenis zo overweldigend dat de aanmaak van stresshormoon na afloop van de gebeurtenis door blijft gaan. Het lichaam blijft in staat van paraatheid en kan zijn natuurlijke ontspanning en veilige gevoel niet meer terugvinden. Dit kan bewust (vaak kortere tijd na de gebeurtenis) en onbewust (vaak langere tijd na de gebeurtenis) gebeuren. Wanneer dit te lang duurt wordt het voor het brein steeds moeilijker te beoordelen welke situaties bedreigend zijn en welke minder of helemaal niet. Deze staat van paraatheid vermoeit het brein en het lichaam. Deze vermoeidheid zorgt voor een verminderde weerstand en kan op termijn voor verschillende klachten zorgen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is niet meer in staat om de situatie zelfstandig om te keren. De klachten die hierdoor ontstaan kunnen zich op zeer verschillende wijze uiten. Een energetische behandeling kan het lichaam en brein helpen zichzelf te resetten. De behandeling helpt om de oorspronkelijk bedoelde ontspanningsmodus van het lichaam weer te ervaren en vast te houden, waardoor de klachten afnemen of helemaal verdwijnen. De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de klacht. Klik hier voor meer informatie.

Filed under: NieuwsTagged with: , , , , , , ,

Vind de levenskracht terug

RIDDERKERK – ‘Uw eigen kracht’ is sinds juli 2017 gevestigd aan de Ringdijk in Ridderkerk. Greet Trotsenburg startte met haar praktijk voor natuurgeneeskundige therapie drie jaar geleden in Capelle aan de IJssel.
Ze verhuisde vorig jaar naar Ridderkerk en heeft nu een praktijk aan huis. Haar cliënten komen bij haar voor energetische therapie en individuele begeleiding. ,,Het lichaam heeft van nature een zelfherstellend vermogen”, vertelt Greet. ,,Maar door omstandigheden kan het zijn dat een lichaam pijn gaat vertonen waarvan de oorzaak niet zo duidelijk is. Als mensen bij mij komen voor een intake, laat ik ze niet van te voren het intakeformulier invullen. Dat doen we samen. Hierdoor kan ik vaak aan de lichaamshouding en de manier van praten al snel beoordelen waar de klachten vandaan komen.’’

De pijn in het lichaam is een alarmbel. En het hoeft niet te betekenen dat de pijn in de arm bijvoorbeeld ook daadwerkelijk uit de arm vandaan komt. Alle cellen in het lichaam zijn tenslotte met elkaar verbonden. Tijdens de energetische therapie, werk ik eraan dat het zelfherstellend vermogen weer in balans komt. Je zou het kunnen zien als het herontdekken van de ‘levenskracht’.”

Greet kan de blokkades opsporen, kijken wat de verstoring inhoudt en de energiestromen herstellen. Mensen met hooggevoeligheid of chronische klachten en mensen die te maken hebben gehad met overweldigende gebeurtenissen, worden door Greet vakkundig bijgestaan, waardoor ze zichzelf weer kunnen ontplooien.

Greet geniet van het werk dat ze kan doen en krijgt er veel positieve energie van.

Ik vind het fantastisch werk. Ik mag als doorgeefluik fungeren en help de mensen om de eigen levenskracht terug te vinden.”

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig. Klik hier voor meer informatie.

Filed under: NieuwsTagged with: , , , , , , , ,

Klachten door (onbewuste) emoties?

Marten Klaver - Klik op afbeelding om af te spelen
Marten Klaver – Klik op afbeelding om af te spelen

Kunnen mijn klachten gerelateerd zijn aan (onbewuste) emoties?

In deze aflevering komt neuroloog/psychiater Marten Klaver aan het woord. Hij vertelt over het feit dat de grootste oorzaak van stressklachten ligt in het ontkennen of het niet kunnen komen bij je diepste negatieve gevoelens: “ deze gaan loeren tot ze toe kunnen slaan”. Het is belangrijk om te leren ruimte te maken in je gevoelsleven. Het is de kunst om de sleutel tot deze gevoelens te vinden en dan kunnen klachten heel snel verdwijnen. Hierbij kan je hulp zoeken.

 

Filed under: NieuwsTagged with: , , , , ,

Energie kan niet liegen

Energie kan niet liegen. Energie is niet tastbaar maar het is wetenschappelijk bewezen dat het wel degelijk bestaat.

veine9_uweigenkracht
klik op afbeelding om artikel te lezen

Logo-veine-uweigenkracht

Filed under: Nieuws