Therapie op afstand

uweigenkracht_therapie_op_afstand.

Therapie via video-call of telefoon

Zeker nu er corona-maatregelen genomen worden, worden de voordelen van online therapie duidelijk. Dankzij moderne technologieën zoals video-call of de telefoon kan ik therapiesessie online starten of verderzetten.

Wat is het?

Online therapie of psychotherapie is een moderne vorm van een therapiesessie. Het grootste voordeel is dat jij je niet moet verplaatsen. De therapiesessies kunnen dus gewoon doorgaan terwijl jij thuisblijft.

Wat heb je nodig?

Online therapie is eenvoudig. Kies je voor therapie via telefoon? Dan heb je enkel een telefoontoestel of gsm nodig om met mij te bellen. Andere therapievormen zoals video call (met een beveiligde lijn) verlopen via internet waardoor je een laptop en goede internetverbinding nodig hebt. Een webcam en microfoon zitten in bijna alle laptops ingebouwd dus deze moet je niet extra aanschaffen.

Als je naast een laptop en internetverbinding nog iets anders nodig hebt, breng ik je hier op voorhand van op de hoogte.

Voordelen

In een epidemie is het duidelijk dat online therapie grote voordelen biedt. Maar ook daarnaast is online therapie of via telefoon waardevol:

Je moet je niet verplaatsen:

In tijden van corona of een andere oorzaak waardoor je niet naar mij toe kan komen, is het een voordeel: jij hoeft je huis niet uit voor een therapiesessie!

De drempel naar therapie is minder groot:

Hoewel het taboe rond therapie steeds kleiner is, kan de stap naar een therapeut soms toch nog groot zijn. In dat geval biedt online therapie een alternatief.

Het voelt veilig:

Soms kan alles gewoon als te veel aanvoelen en voel je je het veiligst in de cocon van je eigen woning.

Het is eenvoudig:

Ben je niet handig met technologie? Laat je dan zeker niet afschrikken om online therapie te volgen. Ik maak gebruik van gebruiksvriendelijke platformen zoals Therapieland (een veilig alternatief voor Whatsapp/skype). Ik stuur je dan een linkje door waar je op moet klikken en dan zijn we vertrokken voor een therapiesessie… Ontzettend eenvoudig! Vraag me op voorhand gerust wat je daarvoor nodig hebt.

Je kan na het maken van een afspraak bij mij terecht.

Tarieven therapie op afstand

Online therapie zoals bellen met een therapeut is net zoals face to face therapie een echte therapiesessie. Veel therapeuten zullen dus een gelijkaardig tarief hanteren. Op mijn website van je mijn exacte tarief.