Over mij

WIE BEN IK?

Mijn naam is Greet van Trotsenburg, geboren in 1967 als één na jongste kind in het gezin. Al vroeg werd het belang van je veilig en geborgen voelen bij diegene die voor je zorgt, me zeer duidelijk. Hierdoor wist ik dat “zorgen voor mensen” mijn werk zou worden.
In 1986 ben ik hier dan ook mee aan de slag gegaan. Mijn studie Sociaal Pedagogisch Werk bracht mij in contact met de voor mij breedste vorm van hulpverlening. Een managementopleiding de kennis over organiseren en het motiveren van mensen. Daarnaast leerde ik polariteitsmassage, voetreflexmassage en Reiki toe te passen waardoor ik mijn verzorgende taken met diepere aandacht kon vervullen.
Gedurende mijn loopbaan vertelden mensen mij steeds vaker over de levenservaringen en vraagstukken die zij op hun weg tegenkwamen. Zij zochten me op voor een gesprek, op zoek naar een weg tot een oplossing voor hun vragen. Zij voelden het vertrouwen dat ze hun zorgen en twijfels in hun tempo én in alle rust konden bespreken. Ik nam de tijd om tot de echte kern van de vraag te komen of maakte zo snel mogelijk een afspraak om dit goed te kunnen doen, iets waar vaak te weinig tijd en ruimte voor is in een grotere organisatie. Cliënten voelen door de tijdsdruk steeds minder ruimte om hun zorgen of vragen voor te leggen, laat staan deze uitgebreid te bespreken. Ik voelde dat dit anders kon en zou moeten.

Daarnaast kwamen steeds vaker mensen naar me toe met de vraag of ik hen kon helpen met stress-gerelateerde en chronische klachten. Zij merkten dat zij zich veilig voelden om in mijn aanwezigheid hun diepe zorgen en persoonlijke problemen neer te leggen én dat zij zich na een behandeling letterlijk fitter en beter gingen voelen. Door dit specifieke contact werden chronische/fysieke klachten gedurende langere tijd verlicht, verdwenen zij volledig of konden zij beter verdragen worden.

Nu zet ik mijn luistervaardigheden in om de juiste zorgvraag te ontdekken, hier een persoonlijk plan voor te maken en mijn professionele vaardigheden om het plan samen uit te voeren en eigen regie te optimaliseren, zie Individuele begeleiding.
Ik heb mijn behandelvaardigheden geprofessionaliseerd zodat ik verantwoord en veilig therapie aan kan bieden bij klachten van verschillende aard, zie Energetische Therapie.

Mijn Doel

Mijn doel is om mensen op een volwaardige manier tegemoet te treden (door energetische therapie of individuele begeleiding) zodat zij weer in staat zijn hun eigen kracht te vinden, te erkennen, te vertrouwen én te behouden waar zij dat mogelijk en nodig vinden.

Erkend dus vertrouwd

Klik hier om een overzicht van mijn genoten opleidingen te raadplegen.